Clitoridopexy

Een huidoverschot ter hoogte van het clitoriskapje levert vaak een vervelend gevoel op. Soms ziet het er zelfs uit als een micropenis. Het corrigeren van de overtollige huid kan op verschillende manieren:

  • Wanneer er te veel huid is in de breedte, wordt een elliptische weefselwegname uitgevoerd. Dit kan alleen of in combinatie met een schaamlipverkleining.
  • Bevindt het huidoverschot zich vooral in de lengte? Dan wordt een kleine horizontale insnede gemaakt om het teveel aan huid weg te nemen.

Ook een combinatie van beide behandelingen is mogelijk. Wanneer het weefsel te dik is, kan dit ook uitgedund worden.


Toegankelijker maken van de clitoris

Buitenproportionele groei (hypertrofie) van de clitoris kan aangeboren zijn of wordt door medicatiegebruik veroorzaakt. Via een clitoridopexy wordt de clitoris vrijgelegd, door middel van een incisie. Daarna wordt de clitoris tegen het schaambeen verplaatst of verkleind. De zenuwen blijven te allen tijde gevrijwaard waardoor het clitoraal orgasme niet in het gedrang komt.

Een harmonieus geheel

Contact Maak een afspraak

Elke ingreep zorgt voor een harmonieus uiterlijk van de volledige vulva waarbij de clitoris niet te laag ingeplant staat in de vulva. Ook de pijnlijke ongemakken behoren na de ingreep tot het verleden.

Beide behandelingen worden met de grootste precisie en kennis van zaken uitgevoerd.